UČIMO O ZDRAVLJU

Proteklog tjedna „Ježići” su obilježili Svjetski dan zdravlja. Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je kako bismo kod djece osvijestili važnost očuvanja zdravlja od najranije dobi te naučili nove načine kako djeci približiti zdrave navike.

Aktivnosti koje smo provodili s djecom bile su vezane uz pravilnu prehranu. Djeca su naučila da je voće i povrće jako važno za našu prehranu jer ono sadrži vitamine. Imenovali smo voće i povrće, otkrili gdje ono raste (ispod zemlje, iznad zemlje), koje su njihove karakteristike (boja, oblik, veličina, kakvog je okusa). Djeca su u novinama tražila voće i povrće te ih izrezivala. Svjetiljkom smo osvjetljivali „staklenke” kako bismo otkrili što se u njima nalazi te zašto je takva hrana važna za zdravlje. Djeci su bili ponuđeni razni poticaji: plakat sa fotografijama voća i povrća, povezivali su zdravu/nezdravu hranu sa zdravljem zuba, kalendar godišnjih doba preko kojeg smo naučili koja vrsta voća dozrijeva u koje doba godine.

Kroz likovne aktivnosti svako dijete nacrtalo je svoje omiljeno voće, dok je djeci najzanimljivija bila istraživačka aktivnost sadnje graha. Grah smo posadili u zemlju i svakodnevno pratili što se s njim događa.

A kako je izgledao naš tjedan, možete pogledati na fotografijama!

Odgojiteljice: Maja i Marija

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com