Sigurniji vrtići i škole

Naša „Čarobna šuma” je uz pomoć vrijednih mališana iz skupine „Ježići” i „Sovice” i ove godine „zaslužila” oznaku sigurnog vrtića!

Cilj projekta Sigurnije škole i vrtići je poboljšati znanja i ojačati kompetencije učenika u osnovnim školama i djece u vrtićima te njihovih učitelja i odgojitelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima.

Platforma je prvenstveno namijenjena učiteljima, odgojiteljima, stručnim suradnicima te drugim zainteresiranim skupinama npr. djeci i roditeljima. Na platformi su dostupne informacije, prezentacije, upitnici, te prijedlozi aktivnosti i radionice s uputama za izvođenje i popratnim radnim listovima.

Zašto je priprema za izvanredne situacije, prva pomoć, psihosocijalna podrška te općenita sigurnost u školama/vrtićima toliko bitna? Pružamo li dovoljno mogućnosti za učenje o ovim važnim temama?

Važno je razumjeti važnost pripremljenosti za izvanredne situacije, naučiti pravilno postupati prije, za vrijeme i nakon izvanrednih situacija, savladati sigurnosne postupke i postupke pružanja prve pomoći koji će povećati razinu naše vlastite sigurnosti.

U skupini „Ježići” provele su se sljedeće aktivnosti: Prepoznavanje i reflektiranje emocija – “Igra ogledala”, „Podizanje svijesti o prvoj pomoći”, „Lice emocija”, dok su „Sovice” provele aktivnosti pod nazivom  „Označavanje sigurnih zona” i  „Kišom do poplave”.

Kroz provedene aktivnosti djeca naših skupina jačaju svoja znanja i kompetencije o pojedinim situacijama i događajima.

Više o projektu možete saznati na platformi:

https://sigurnija-djeca.hck.hr/

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com