ZDRAVSTVENE SMJERNICE ZA BORAVAK DJETETA U VRTIĆU - PROTOKOL POSTUPANJA

 1. Pri upisu djeteta u vrtić roditelj je dužan dostaviti potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu kod pedijatra i dostaviti navedenu Potvrdu u vrtić. Potvrda mora sadržavati podatke o obaveznom cijepljenju, kroničnim bolestima i sve što može imati značaj za zdravlje djeteta u vrtiću. O docjepljivanju također je potrebno obavijestiti Vrtić kako bi se podatak evidentirao u zdravstvenom kartonu.
 2. Akutno bolesno dijete ne smije boraviti u vrtiću, kao ni dijete koje je na terapiji atibioticima.
 3. Nakon preboljenja bolesti roditelj je dužan donijeti zdravstvenu ispričnicu od pedijatra ili odabranog liječnika obiteljske medicine prvog dana povratka u vrtić.
 4. Roditelj je dužan izvijestiti vrtić o izostanku i razlozima izostanka djeteta.
 5. U slučaju sumnje da je dijete bolesno, odgojitelj treba pozvati i obavijestiti roditelja kako bi došao po dijete .
 6. Lijekovi se u vrtiću ne daju, uključujući i one kupljene u slobodnoj prodaji.
 7. Izuzetak od točke 6. su lijekovi koji se daju u iznimnim situacijama kao što su hitni slučajevi i lijekovi za terapiju stabilne kronične bolesti djeteta, npr. alergijske reakcije, konvulzije, epilepsija.
 8. Za navedene lijekove koji se u iznimnim slučajevima mogu dati u vrtiću mora postojati potvrda odabranog pedijatra i pisana suglasnost roditelja za primjenu lijeka u vrtiću za dijete.
 9. Liječnička potvrda treba sadržavati opće podatke o djetetu, dijagnozu, naziv lijeka, dozu, vrijeme i način primjene lijeka u svrhu primjene lijeka u vrtiću.
 10. Lijekovi se ne smiju stavljati djetetu u ruksak ili u ormarić. Lijek se označuje podacima o djetetu te pohranjuje na posebno mjesto zajedno sa popratnom dokumentacijom i potpisanom privolom roditelja.
 11. U slučaju bilo kakve promjene u tijeku kronične bolesti ili novonastalog stanja djeteta te promjene u terapiji roditelj je dužan odmah izvijestiti vrtić i uz to priložiti pravovaljanu dokumentaciju.

Zdravstvena voditeljica:

Danijela Suhanek

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com