Rujan u „Sovicama“

Stigla nam je nova pedagoška godina! Dolaze nam novi mališani, vraćaju se i već poznata draga lica. Svaki početak nove pedagoške godine donosi pred nas nove izazove. Mjesec rujan bio je veliki izazov za sve nas, bilo je to vrijeme upoznavanja novih prijatelja, novih odgojiteljica, nove sobe dnevnog boravka, vrijeme istraživanja novih igračaka. „Sovicama“ se se pridružila tri nova prijatelja. Novi prijatelji su se dan po dan prilagođavali na skupinu, djecu i odgojiteljice. Tjedan po tjedan smo zajedno učili nove stvari, a nove prijatelje smo naučili pravila i obveze kojih se trebamo pridržavati. Nakon, ne tako dugo adaptacije (iako adaptacija za pojedinu djecu još uvijek traje, ovisno o individualnim karakteristikama), stvorili smo ugodno i suradničko ozračje.

Nakon što smo se upoznali i stvorili nova prijateljstva, odlučili smo izraditi sovice rezanjem kolaž papira i pomoću tempere.

Djeca našeg vrtića u okviru tjedne teme na zanimljiv način su se upoznala s radom žurnih službi – vatrogascima, policijom i hitnom medicinskom službom. Uputili smo se do obližnje osnovne škole koju su posjetili pripadnici Policijske postaje Virovitica, Zavoda za hitnu medicinu, Vatrogasne zajednice te Hrvatskog autokluba. Tom prigodom održana je simulacija prometne nezgode. Djeca su saznala kada, kako i zašto zvati broj 112 te koje službe možemo dobiti pozivom na taj jedinstveni broj. Ondje su djeca imala priliku razgledavati interventna vozila, boraviti u njima te isprobavati sirene i rotacijska svjetla.

Vrlo brzo nam se prikrala i jesen. Iako je sa sobom donijela nove boje, vrijeme nam je ostalo lijepo i toplo pa smo ga iskoristili za igre u vanjskom prostoru te djeci omiljenom boravku na igralištu vrtića. Kako bismo što bolje zapamtili što nam jesen donosi, u suradnji s roditeljima prikupili smo različite jesenske plodove i napravili mali jesenski kutić. 

A kako je izgledao rujan u „Sovicama”pogledajte u našoj galeriji fotografija.

 

Odgojiteljice: Tea i Marija 

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com