Utrka mira – Peace run

Polaznici naše „Čarobne šume“, skupine „Ježići“ i „Sovice“ sa svojim odgojiteljicama pridružili su se dočeku trkača mira u Osnovnoj školi Augusta Cesarca te sudjelovali u kratkom programu koji su pripremila djeca i trkači. Poseban doživljaj za sve bila je baklja koju su u ruke mogla uzeti sva djeca koja su to željela. Djeca su imala priliku i čuti iz kojih zemalja trkači dolaze i jezik koji govore. Po završetku programa djeci su podijelili sličice sa obilježjima različitih država svijeta koje smo po povratku u vrtić pronašli na globusu.

Svima nam je ovo bilo zanimljivo iskustvo i zadovoljstvo nam je što smo bili dio ove lijepe priče!

Peace Run / Utrka mira je globalna štafetna utrka čiji je cilj promovirati međunarodno prijateljstvo i razumijevanje. Trkači, putujući kroz više od 100 zemalja svijeta, nose upaljenu baklju čiji plamen simbolizira ljudsku težnju za životom u skladu i predaju je iz ruke u ruku stanovnicima tisuća mjesnih zajednica kroz koje prolaze. Utrka je događaj koji dotiče živote tisuća i tisuća ljudi.

U ovom događanju koje je 1987. godine osmislio Sri Chinmoy, sudjeluju ljudi svih naroda i narodnosti, vjera i tradicija. Iste godine, 1987., Utrka mira je prvi puta trčana tlom Europe, a grad iz kojeg je krenula i u kojem je upaljena prva europska baklja je upravo naš Zagreb. Manifestacija je u vrlo kratkom roku potvrdila svoj pozitivni, edukativni karakter, pa se od 1993 g. održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Više pročitajte na mrežnoj stranici https://www.peacerun.org/hr/ na kojoj će biti objavljeni i detalji dočeka iz Špišić Bukovice.

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com