Pčelice – mali istraživači

Već je tri mjeseca prošlo otkako su Pčelice doletjele u Čarobnu šumu. Postepeno se njihova nesigurnost pretvorila u radost, a njihova plahost u znatiželju i hrabrost. Sada, kada su već dobro upoznali jedni druge i ritam vrtića, neustrašivo su krenuli u istraživanje svega što im vrtić i njegova okolica nudi. Ujutro kada dođu u vrtić Pčelice postaju iskusni ljubitelji klasične glazbe i slušaju što to svira, a nakon slušanja i sami uzimaju instrumente u ruke te postaju pravi mali orkestar. U igri su pravi graditelji i stvaratelji novih oblika, razvijaju svoja znanja i sposobnosti te jedni drugima pomažu izvršiti zadatak. Ovaj mjesec naučili su izraditi šuškalice od plastičnih boca i različitog rastresitog materijala – riže, graha i zrna kukuruza te uz njih počeli usvajati pojmove glasno i tiho. Kada na red dođe dnevna tjelesna aktivnost u sobi dnevnog boravka veselju i uzbuđenju nema kraja – nestrpljivo čekaju kakav ih izazov tog dana čeka! Da li će hodati kao medo, patka ili mačka, hoće li skakati kao žaba i zec ili će savladati prepreke poligona kojeg pomognu odgojiteljici složiti i pospremiti?

U likovnim aktivnostima pokazuju veliku radost i zainteresiranost, veseli ih crtanje i bojanje drvenim bojicama, temperama i pastelama.  Sada kada je kiša sve češća i dani postaju kratki i sivi, Pčelice su obojile vesele kišobrane da u svoju sobu unesu još više radosti i veselja.
Do sada su vremenske prilike išle Pčelicama na ruku pa su većinu dana mogli ići u šetnju bližom i širom okolicom vrtića. A šetnja je prava poslastica za djecu čija znatiželja nema kraja. Već pri izlasku iz vrtića Pčelice počinju nagađati što će sve tog dana vidjeti u šetnji. Dok prolaze pored škole gledaju u prozore ima li đaka koji uče, kada prelaze cestu obavezno svi gledaju lijevo i desno da bi bilo sigurno ju prijeći. Pored njih uvijek prođe poneki kamion pa se mora pogoditi što on vozi, a kada naiđe traktor obavezno se vozaču maše. Sretnemo li neku baku Pčelice znaju da je obavezno reći joj: „Dobar dan!“ Na polovici šetnje najveća je radost i sreća jer se prolazi pored vatrogasnih kamiona i preko čak dva mosta gdje treba dobro paziti kako se hoda i promotriti ima li u rijeci vode. Iako ih na kraju šetnje već hvata umor i čuje se: „Teta, gladan sam“, Pčelice ne napušta istraživačka radost jer je pred njima još jedna vrlo važna postaja – konji u koralu. A kada je dan posebno sretan dječju šetnju prati barem jedan veseli psić u ophodnji! Ako nam kiša ipak pokvari planove tu je naša terasa na kojoj djeca imaju priliku igrati se na svježem zraku.

Puno toga naše Pčelice odrade dok borave u Čarobnoj šumi pa nije za čuditi da već za vrijeme ručka male glavice polako klimaju i da jedva čekaju leći u krevetiće i usnuti slatke snove uz zvuke uspavanke.

Odgojiteljice Kristina i Gorana

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com