ŠUMSKI SVIJET U „SOVICAMA“

„Sovice“ su potaknute nizom jesenskih promjena u prirodi uputile su se u istraživanje šume i šumskog svijeta. Što sve šuma skriva, gdje se ona nalazi, što možemo pronaći u šumi, koje životinje žive u šumi… sve je to zanimalo radoznale „Sovice“.

„Sovice“ znaju da su šume važne za sav živi svijet na Zemlji, one nam daju kisik, pružaju hlad te su dom brojnim životinjama i biljkama.

Da bismo što bolje upoznali šumu krenuli smo u potragu za njom, a u obližnjem parku pažnju nam je privuklo visoko drveće. Pucketanje lišća pod nogama zadovoljilo je našu potrebu za kretanjem i boravkom na svježem zraku, a najviše od svega uživali smo u igri lišćem.

Djeci smo kroz zagonetke, proučavajući razne slikovnice i enciklopedije približile šumu i šumski svijet. Najveći interes djeca su pokazala za likovne aktivnosti. One su važne za djetetov razvoj i učenje. Potiču razvoj radoznalosti, kreativnosti i mašte. Djeca istražujući razne likovne tehnike kombiniraju različite tehnike i materijale (kombinirali smo temperu i novinski papir pri izradi gljive).

Zavirite u našu fotogaleriju! 

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com