Siječanjske aktivnosti u „Maloj školi“

Povratak u „Malu školu“ razveselio je svu djecu! Poslije blagdana i odmaranja zasukali smo rukave i „prihvatili se posla“. Znamo da je igra najvažniji posao djeteta te mu stoga moramo omogućiti što više prilika za igru u kojoj ono stječe razne vještine i nova iskustva. Igra značajno utječe na dječji rast i razvoj. To je prirodna aktivnost djeteta putem koje se dijete oslobađa, izražava, razvija, bogati svoju spoznaju te uči. Kroz igru dijete istražuje prostor i svoje okruženje, a na odgojiteljima i roditeljima je da mu ponudi dovoljno poticajnih materijala koji ga potiču na istraživanje i učenje.

Dijete kroz igru počinje pridavati važnost stvarima i ljudima oko sebe. Igra pretvaranja pozitivno utječe na kreativnost i socijalne vještine te na čitanje. Kroz igru se uče i matematičke sposobnosti, kao što su zbrajanje, oduzimanje, jednakost, prostorni odnosi… Jezik se također uči igrajući se, slušajući odrasle i djecu oko sebe, usvajaju se nove riječi i rečenice. Igra je zabavni proces kojim djeca uče o sebi, o drugima oko sebe i o svijetu koji ih okružuje, upotrebljavajući maštu i kreativnost.

Naši mališani su se tijekom nekoliko mjeseci zajedničkog boravka zbližili i međusobno povezali, osjeća se duh zajedništva, međusobnog uvažavanja i pomaganja što je važan preduvjet za stvaranje dobrih odnosa.

Kako izgledaju naši dani u „Maloj školi“ pogledajte u galeriji fotografija!

Vesele pozdrave šalju vam djeca i odgojiteljica Ana! 😊

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com