Siječanj u sovicama

U skupini „Sovice“ proveli smo nekoliko raznovrsnih i uzbudljivih aktivnosti koje su obogatile svakodnevni život naših mališana.

Tematski smo istraživali fascinantan svijet polarnih životinja. Upoznavali smo se s raznim polarim životinjama poput polarnog medvjeda, pingvina i tuljana. Djeca su bila oduševljena učenjem o njihovim životnim navikama i okolišu u kojem žive. Nastojali smo pružiti djeci sveobuhvatno iskustvo pa smo zajedničkim snagama izgradili iglu u kojem su djeca kasnije uživala igrajući se.

U sklopu edukativnih igara, posvetili smo se učenju slova, koristeći kreativne metode poput pisanja slova u riži kako bismo potaknuli dječju radoznalost. Kroz igru i zabavne aktivnosti, mališani su stekli osnovna znanja o slovima. Koristili smo riječi poput snijeg, led, zima…

Jedno od nezaboravnih iskustava bilo je stvaranje umjetnog snijega. Djeca su uživala u ovom zimskom čudu, istražujući teksturu snijega.

Likovne aktivnosti su također bile sastavni dio našeg vrtićkog programa. Djeca su izražavala svoju maštovitost kroz crtanje, bojanje i oblikovanje različitih materijala.

Prošli smo i kroz uzbudljivo istraživanje leda kako bismo bolje razumjeli promjene stanja leda. Djeca su s oduševljenjem promatrala led i vodu te su se igrala s njima kako bi doživjela transformaciju između čvrstog i tekućeg stanja.

Kroz ove raznolike aktivnosti, nastojali smo stvoriti poticajno okruženje u kojem se djeca razvijaju kroz igru, učeći o svijetu oko sebe na zabavan i interaktivan način.

Pozdrave vam šalju Sovice i odgojiteljice Marija i Tea!

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com