Što su Sovice radile u veljači?

Mjesec smo započeli temom različitosti. Ne postoje isti ljudi, ne postoje ista djeca. Svako dijete je drugačije i posebno na svoj način. Promatrajući se u ogledalu Sovice su uspoređivale po čemu se to svi mi razlikujemo (uspoređivale su svoju boju kose sa bojom kose prijatelja, boju očiju, visinu…). Čitale smo različite slikovnice i tako poticale govorno-jezičnu komunikaciju. Najveći interes djeca su pokazala za igru „Volim sve svoje prijatelje…”.Kroz sve ove aktivnosti naučili smo da je raznolikost zanimljiva, ona nam donosi bogatstvo.  


Obilježili smo karnevalsko vrijeme. Posjetili su nas razni super junaci, princeze, bubamare, pčelice, vojnici, vatrogasci, leptir, zubić vila… Mijenjanje uloga pozitivno utječe na kreativnost te dijete razvija pozitivnu sliku o sebi.

 

Sa puno ljubavi obilježili smo „Valentinovo“. Dan smo obilježili likovnim aktivnostima, djeca su izrađivala „zaljubljene ptičice“. Zajedno smo uživali i širili ljubav.

 

Puni pozitivnih misli i osjećaja provodili smo aktivnosti na temu „Osjećaji“. Kroz razne aktivnosti nastojalo se kod djece osvijestiti važnost prepoznavanja svojih i tuđih osjećaja, djeca su naučila da su svi osjećaji u redu, odnosno da nema ispravnih i neispravnih osjećaja. Razgovorom smo djeci ukazali kako da izraze neugodne osjećaje bez da povrijede druge.

 

Vaše odgojiteljice Tea i Marija

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com