Nakon duge hladne zime

Nakon duge hladne zime

Stiglo je proljeće

Da nas toplo grije.

Tmurno i sivo više ništa nije

Jer šarenim bojama

Proljeće se veselo smije.

 

U našem vrtiću, proljeće je stiglo donoseći sa sobom buđenje i cvjetanje prirode. Sa dolaskom proljeća, aktivnosti u vrtiću postale su živahnije i zanimljivije jer je priroda počela oživljavati. Proljetnice su bile inspiracija za različite aktivnosti koje su poticale djecu na imenovanje, opisivanje, prepoznavanje boja, oblika i veličina, te likovne aktivnosti u različitim tehnikama. Proslavili smo dolazak proljeća kroz slikanje, crtanje, oblikovanje, pjevanje pjesmica o cvjetovima poput visibaba i jaglaca, leptirima te pričanjem priča o kukcima poput bubamara, puževa i mrava.

Priče i slikovnice za aktivnosti posudili smo po prvi puta iz bibliobusa, što je izazvalo veliko oduševljenje među djecom. Bili su iznenađeni jer nikada prije nisu vidjeli autobus koji prevozi knjige.

Različitim izrađenim umetaljkama poticali smo razvoj vizualne percepcije, koncentracije i pažnje kao i razvoj logičkog zaključivanja.

Također smo željeli probuditi ljubav prema životinjskom i biljnom svijetu. Istaknuli smo važnost suradnje i empatije među djecom, posebno starijima prema mlađima, te pružanje pomoći kao važan element odrastanja.

 

Pozdravljaju vas Pčelice i njihove odgojiteljice

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com