„Zaposleni“ predškolci u „zaposlenom“ ožujku!

Kada se dobro zabavljamo, vrijeme „leti“! Tako je i nama „proletio“ ožujak i brže no što smo htjeli. Uz brojne provedene aktivnosti bili smo jako dobri domaćini i ugostili smo nekoliko majki, zdravstvenu voditeljicu i voditeljicu bibliobusne službe. Bavili smo se temama u svezi zdravlja te se dotakli zdrave hrane, higijene zubi i tijela, važnosti tjelesne aktivnosti. Djeca su se okušala i u igrama uloga kao liječnici, pacijenti, medicinske sestre i tehničari. Razvijali su empatičnost i iskazivali brigu jedni za druge prilikom pružanja pomoći, a također radili i na strpljivosti čekajući red. Zdravstvena voditeljica Danijela Suhanek nam je ispričala što ona radi na svom radnom mjestu i kako pomaže majkama u brizi oko njihovih beba. Djeca su ju pozorno slušala i postavljala brojna zanimljiva pitanja. Govorila je i o važnosti očuvanja vlastitog zdravlja te pokazala kako se pravilno peru ruke. Brojnim pričama i malim enciklopedijama koje smo posudili od Bibliobusne službe  proširivali smo postojeća znanja o našem tijelu i stjecali nova.

U tjednu pripreme za Uskrs voditeljica Bibliobusne službe Elena Vampovac pročitala nam je prigodnu slikovnicu „Uskrsni kolač“.

Raznim didaktičkim materijalom poticali smo finu motoriku, vještine čitanja i pisanja, početne matematičke vještine, kao i jezični i tjelesni razvoj.

Proljeće smo dočekali uz cvijeće koje smo istražili svim osjetilima.

Majke koje su nas posjetile i provele dan s nama mogle su iz druge perspektive vidjeti kako izgleda jedan dan u programu predškole. Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja posjetila nas je majka naše A.Š. te na modelu zubi pokazala kako trebamo pravilno četkati zube i zašto je to važno. Majka J.B. organizirala je proslavu rođendana i igrala s nama društvene igre, a majka S.Š. nas je posjetila u tjednu prije Uskrsa i zajedno sa nama bojala jaja. Uživali smo u vremenu s njima te se veselimo novim prilikama za ovakva druženja!

Sve spomenuto možete vidjeti na našim brojnim fotografijama!

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele vam polaznici „Male škole“ i odgojiteljica Ana!

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com