Tjedan zdravlja u vrtiću

Materijali za roditelje

 

Već četvrtu godinu zaredom u našem dječjem vrtiću obilježavamo Tjedan zdravlja.

Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je u suradnji za Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo koji svake godine vrtićima diljem naše zemlje dostavlja materijale i prijedloge za aktivnosti vezane uz temu zdravlja.  Cilj je zajedno s obiteljima osvijestiti djeci važnost brige o zdravlju. Naglasak se stavlja na zdrave prehrambene navike, kao i važnost tjelesne aktivnosti.

Ove godine u sklopu Tjedna zdravlja u vrtiću ponuđen je finski model dobre prakse Smart Family.  Tjedan zdravlja za počet će 8. travnja, u ponedjeljak odmah nakon Svjetskog dana zdravlja koji ove godine nosi poruku „Moje zdravlje, moje pravo“. 

S tom mišlju, u narednom periodu, provodit će se različite aktivnosti vezane uz usvajanje zdravih navika i očuvanje zdravlja od malih nogu. Znamo koliko djeca uživaju u veselim, zabavnim igrama u kojima mogu nešto i naučiti u vrtiću, ali i kod kuće s roditeljima, kojima je često izazovno organizirati i strukturirati vrijeme s djecom. Stoga je HZJZ  pripremio i različite materijale za roditelje kako bi roditelje i obitelji općenito osnažili u provedbi različitih aktivnosti s djecom, a djeca na taj način dobila priliku ostvarivati svoje pravo na zdravlje kroz igru u različitim okruženjima.

Dragi roditelji, preuzmite materijale i uživajte u aktivnostima sa svojom djecom! 😊

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com