pčelice

U proteklom razdoblju, u vrtiću smo provodili niz aktivnosti s ciljem promicanja zdrave prehrane. Provođenje ovakvih aktivnosti od velike su važnosti za razvoj zdravih prehrambenih navika u ranom djetinjstvu te za stvaranje temelja za buduće zdravstvene prakse.

Inspirirani dječjom pričom Erica Carlea “Jako gladna gusjenica”, različite aktivnosti omogućile su djeci da istraže raznolikost voća, povrća i drugih zdravih namirnica na kreativan način.

Djeca su imala priliku istraživati različite vrste voća i povrća, učeći o njihovim bojama, oblicima i okusima. Poticali smo dječju kreativnost i motoričke vještine. Kroz igru, istaknuli smo važnost konzumiranja raznobojnog voća i povrća kako bi se osigurala raznovrsna prehrana i unos različitih hranjivih tvari. U razgovoru o zdravim namirnicama, djeca su razvijala jezične vještine, ali i stjecala znanje o važnosti konzumiranja voća, povrća i drugih zdravih namirnica za njihov rast i razvoj. Djeca su usvojila samostalno oguliti i narezati, odnosno pripremiti bananu, kao i narezati jagode i kruške. Ove aktivnosti su ključne za pripremu djece za kasnije životne izazove te za promicanje zdravog razvoja u ranom djetinjstvu.

 

                                                                                                                    Pozdravljaju vas “Pčelice”

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com