Tjedan zdravlja u „Maloj školi“

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, a povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja (7. travnja), obilježava 4. nacionalni Tjedan zdravlja u vrtiću. Kao i svake godine do sada naš vrtić, a samim time i mališani iz „Male škole“ također su se uključili u obilježavanje Tjedna zdravlja raznim prigodnim i edukativnim aktivnostima. Cilj provedenih aktivnosti je osvještavanje djeci važnosti brige o zdravlju. Iako smo i tijekom ožujka proveli mnoge aktivnosti u svezi ove teme, djeca su uživala u novo osmišljenim aktivnostima.

Najviše im se svidjelo kušanje voća i povrća s povezom na očima. Uz priču o „Jako gladnoj gusjenici“ podsjetili smo se na važnost voća i povrća u svakodnevnoj prehrani, a uz to, ponovili smo i dane u tjednu. Poticali smo jezično-govorne vještine i imenujući razno voće i povrće, okuse i mirise. Dotakli smo se i teme različitosti spomenuvši kako se u različitim dijelovima svijeta priprema raznovrsna hrana, a isto tako se i konzumira na različite načine. Uz pomoć kartica za klasificiranje, razgovarali smo u kojim zemljama se hrana jede prstima, štapićima ili žlicom, vilicom i nožem kako mi to činimo. 

Ponovno smo ugostili našu zdravstvenu voditeljicu koja je djeci pojasnila kako se mogu dobro pripremiti za jedan dan u školskim klupama koje uskoro očekuju naše polaznike.

Tjelesne aktivnosti provodili smo u hodniku škole služeći se raznim rekvizitima, a kad nam je vrijeme dozvolilo, boravili smo i na svježem zraku.

Vesele, zdrave pozdrave šalju vam polaznici „Male škole“ i odgojiteljica Ana!

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com