Veseli travanj u Sovicama

Tijekom ovog mjeseca, posvetili smo se poticanju zdravih navika i učenju o važnosti brige o vlastitom tijelu. Kroz razne igre s zdravim namirnicama i igre kuhanja zdravih obroka, djeca su otkrili radosti i čaroliju zdrave prehrane. Uz smijeh i radost, djeca su se upustila u avanturu otkrivanja raznolikosti voća i povrća, učeći o bogatstvu vitamina i minerala koje oni donose. Kroz praktične aktivnosti i igre, djeca su stekla osnovna kulinarska znanja, potičući kreativnost u pripremi zdravih obroka.

Pripovijedajući priče o hrani, djeca su učila o blagodatima različitih namirnica te o važnosti uravnotežene prehrane. Svaka priča nosila je sa sobom važnu poruku o zdravlju i dobrobiti, potičući djecu da razmišljaju o hrani na potpuno nov način.

Uz to, istaknuli smo važnost kretanja i tjelesne aktivnosti kroz igru i sportske aktivnosti. Naši mali sportaši su uživali u trčanju, skakanju i istezanju, naučivši kako tijelo voli biti aktivno i snažno.

U tjednu obilježavanja Dana planeta Zemlja djeca su sudjelovala u likovnim aktivnostima posvećenim Danu planeta Zemlje. Kroz razgovor i knjige o planetu Zemlji naučili o važnosti brige o planeti i recikliranju smeća, razvili su svijest i osjećaj odgovornosti prema okolišu.

Pogledajte kako smo se zabavljali!

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com