Naš izlet u Sunčano selo Jagnjedovac

          Izlet na imanje Sunčano selo u pitomom selu Jagnjedovac, smještenom u prirodnom okruženju prvih obronaka Bilogore, bilo je pravo otkriće za nas i za djecu iz vrtića.   Tradicionalne građevine iz prošlog stoljeća koje krase imanje dodatno su doprinijele osjećaju autentičnosti. Svaki zid, svaki prozor i svaki detalj pričali su svoju priču o životu i običajima kako su ljudi nekada živjeli. Čim smo stigli djeca su oduševljeno istraživala svaki kutak imanja.

          Prvo smo posjetili igralište gdje su se mališani mogli zabaviti i prepustiti svojoj mašti i energiji, igrajući se različitim igrama i koristeći razne sprave.

          Neizostavan dio našeg obilaska bilo je i posjet starom mlinu te raznim starinama koje su se koristile u prošlosti. To je bila prilika da djeca nauče o životu svojih predaka i kako su se nekada obavljale različite svakodnevne aktivnosti. Kroz radionicu „Od zrna do pogače“ upoznali smo se s raznim žitaricama i procesom nastanka kruha.

          Nakon ručka i kratkog odmora, odlučili smo se uputiti prema vidikovcu. Uspon nije bio lak, ali svaki korak bio je vrijedan truda kada smo konačno stigli na vrh. Pogled s vidikovca bio je nevjerojatan – prostirale su se predivne panorame koje su oduzimale dah. Djeca su bila oduševljena, a mi smo uživali u njihovim iskrenim izrazima čuđenja i divljenja.

          Slatki osmijesi na licima djece i njihovo uzbuđenje cijelog dana bili su najljepša nagrada. A kako nam je bilo, možete pogledati na fotografijama.

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com