Predavanje za odgojitelje – tema „Suradnja s roditeljima“

U utorak 21.svibnja, naš dječji vrtić bio je organizator i domaćin predavanja za odgojitelje. Uz odgojiteljice iz našeg dječjeg vrtića, ugostili smo odgojiteljice iz DV Bubamara Gornje Bazje i DV Suhopolje. Gošća predavačica bila je Sandra Matošina Borbaš univ.spec.prof.psihologije voditeljica Obiteljskog Centra Virovitica. Tema radionica/predavanja bila je „Suradnja s roditeljima“.

Obitelj, kao prva odgojno – obrazovna instanca, osigurava uvjete za rast i razvoj djece, razvoj osobnosti te temeljnih i specifičnih kompetencija sukladno dječjim individualnim predispozicijama. U obitelji dijete upoznaje i preuzima temeljne vrijednosti i norme društvenog ponašanja, ona pruža djeci prve modele ponašanja, komuniciranja, načine rješavanja problemskih situacija i distribucije moći.

Odnosi roditelja i ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja prepoznati su kao značajan preduvjet dječjeg razvoja, aktualnih i dugoročnih postignuća.

Stoga je izuzetno važno da suradnja odgojitelja i roditelja bude otvorena, pozitivna i podržavajuća.

Predavačica Sandra Matošina Borbaš dala  nam je korisne savjete i prijedloge kako ojačati suradnju s roditeljima na doborbit naših najmlađih. Odgojitelji su međusobno razmijenili svoja iskustva u komunikaciji s roditeljima što je također vrijedan izvor učenja i cjeloživotnog obrazovanja.

Zahvaljujemo se svim sudionicima na dolasku i ugodnom druženju!

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com