Zanimljiv svibanj u „Sovicama“

Mjesec svibanj u našoj skupini bio je prepun događaja i zanimljivih aktivnosti. Obilježili smo neke važne datume, vježbali smo, istraživali i ono najvažnije igrali smo se.

U proteklom razdoblju „Sovice” su se bavile aktivnostima na temu „Moje tijelo“. Djeca su istraživala ljudski kostur i druge dijelove tijela listajući razne enciklopedije i slikovnice. Raznim aktivnostima, poput drvenih slagalica i stolno – manipulativnih igara,  razvijala su pojam o sebi i proučavala ljudsko tijelo. Prostor sobe obogatili smo kutićem liječnika, koji je izazvao veliki interes kod djece.

Svakom djetetu, znamo, najvažnija je majka pa smo početkom mjeseca obilježili taj vrlo važni dan. Majčin dan obilježava se svake godine, drugu nedjelju u mjesecu svibnju. I ove godine, djeca su iznenadila i razveselila svoje majke prigodnim čestitkama. 

U srijedu, 9.5., prometni policajac posjetio je našu skupinu. Nakon što je djeci objasnio zadaće prometnog policajca, upoznao ih je i s osnovnim prometnim pravilima i ponašanjem u prometu. Osim neposrednog iskustva upoznavanja s prometnim policajcem i policijskim vozilima, ovim aktivnostima djeca su stekla i osnovna životno – praktična znanja o prometu i prometnim pravilima. Osnovni cilj ovih aktivnosti je doprinijeti sigurnosti djece kao sudionika u prometu, odnosno pripremiti djecu za buduće aktivno sudjelovanje u prometu.

  1. svibnja obilježava se Međunarodni dan obitelji s ciljem da se naglasi važnost obitelji kao osnovnog elementa svakog društva. U suradnji s roditeljima prikupili smo obiteljske fotografije. Djeca svakodnevno promatraju fotografije svoje obitelji i obitelji druge djece o kojima smo razgovarali te su djeca predstavila svoje ukućane. „Sovice” su likovnim aktivnostima izrazile vlastito viđenje doma te tako šarenim bojicama oslikale svoje kućice.

Sve ljepšim i toplijim danima prizvali smo pčelice. Svjetski dan pčela obilježava se 20. svibnja te se na taj način podiže razina svijesti o ovim jako važnim malim bićima. Budući da cijelu godinu provodimo projekt na ovu temu, pčele su nam jako bliske. Ovaj smo dan obilježili oslikavanjem košnice temperama.

A koliko nam je zapravo bilo zanimljivo, pogledajte u galeriji fotografija!

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com