vrijedni ježići

Zvijezda je bezbroj kad spusti se tama,

najsjajnija od svih moja je mama!

Cvjetne su čaške od tisuću boja,

najljepša od njih mama je moja!

Ni biserje bijelo, ni kamenje drago,

zamijenit ne mogu lišce mi drago!

Sva čuda zemaljska, ljepote što tu su,

uvijek bi dao za majčinu pusu!

Sunce nam blista gore visoko,

a kraj mene sreća: majčino oko!

 

Svibanj je mjesec u kojem slavimo ono jedno biće koje nam je svima najmilije – naša majka. Kroz razne slikovnice, priče i razgovore pričali smo o našim majkama. Svaka od njih posebna je na svoj način pa su tako i naši crteži bili posebni i jedinstveni, a nastali su iz velike ljubavi. Kao zahvalu našim majkama izradili smo male uspomene u simboličkom obliku srca.

Ježići su se ovih dana prihvatili velikog posla, te smo tako odlučili malo bolje upoznati svoje tijelo. Krenuli smo od vanjskih obilježja, poput boje i dužine kose, boje očiju, naše visine, do onih malo kompleksnijih zaključaka i spoznaja. Od čega je naše tijelo, što se u njemu nalazi, kako se nazivaju organi u našem tijelu te za što koji služi. Što znače okusni pupoljci te mnoge druge stvari. Ježići su bili vrlo zainteresirani tijekom cijelog procesa te su pokazali veliku znatiželju za upoznavanjem sebe i svojih mogućnosti. Kroz razne vježbe, isprobavali smo što sve naše tijelo može, kako uspostaviti ravnotežu u određenim pokretima i mnogo drugih stvari, a sve s ciljem kako bismo prihvatili sebe i svoje mogućnosti, te naučili cijeniti sebe kao vrijednog pojedinca u zajednici.

Krajem mjeseca svibnja obilježavali smo poseban događaj posvećen malim, ali izuzetno važnim članovima našeg ekosistema – pčelama. Djeca su imala priliku sudjelovati u interaktivnim igrama i aktivnostima gdje su naučila o životu pčela, njihovom značaju za prirodu i našu prehranu.

 

Kako smo se proveli pogledajte u našoj galeriji!

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com