“Sovice” na izletu u Virovitici

Izlet s predškolcima u Viroviticu bio je nezaboravno iskustvo, ispunjeno smijehom, učenjem i novim iskustvima koja će djeca dugo pamtiti. Polazak je bio ispunjen uzbuđenjem i veseljem, a vedro nebo obećavalo je savršen dan za istraživanje ovog predivnog grada.

Na izlet smo putovali vlakom, što je za mnoge mališane bio prvi takav doživljaj. Djeca su gledala kroz prozore, promatrala pejzaže koji su prolazili pokraj njih, a osmijesi nisu silazili s njihovih lica. Putovanje vlakom bilo je prava avantura.

Prva destinacija našeg putovanja bila je Gradska knjižnica u Virovitici. Djeca su s oduševljenjem ušla u svijet knjiga, okružena šarenim slikovnicama i raznovrsnim pričama. Naša domaćica, ljubazna knjižničarka, pripremila je posebno iznenađenje za mališane – priču koju su slušali širom otvorenih očiju i ušiju. Priča je bila čarobna, ispunjena likovima koji su se činili stvarnima, a djeca su uživala u svakom trenutku. Nakon priče, imali su priliku poigrati se u igraonici, što je bilo pravo veselje. Prostor ispunjen igračkama i kreativnim kutcima potaknuo je njihovu maštu i omogućio im slobodnu igru.

Nakon posjeta knjižnici, krenuli smo prema kinu gdje nas je čekao animirani crtić “Garfield”. Djeca su s nestrpljenjem iščekivala projekciju, Tijekom projekcije, smijeh i uzvici oduševljenja često su se mogli čuti, a pri izlasku iz kina svi su živahno prepričavali svoje omiljene dijelove crtića.

Nakon kina, uputili smo se prema Hrvatskoj pošti. Djeca su bila oduševljena prilikom da nauče kako funkcionira sustav dostave pisama i paketa te su uživala u praktičnom prikazu slanja razglednica. Pri dolasku, srdačno nas je dočekala mama Željka, koja je za svako dijete pripremila ukusne sokove, bombone i čokolade. Bio je to dan ispunjen novim saznanjima i slatkim iznenađenjima.

Povratak kući bio je ispunjen razgovorom o doživljenom. Mališani su bili umorni, ali sretni. Ovaj izlet u Viroviticu bio je ne samo zabavan, već i edukativan, pružajući djeci priliku da nauče nešto novo i steknu nezaboravne uspomene. Veselimo se novim avanturama i istraživanjima koja nas čekaju!

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com