juri, juri vlak...

U utorak 20.6.2023. naše „Sovice” krenule su u svoju avanturu vlakom do Virovitice. Ujutro su uzbuđeni čekali vlak na stanici u Špišić Bukovici. Ukrcali smo se na vlak i krenuli! Na Postaji u Virovitici dočekao nas je gospodin Goran Denac te zajedno s nama prošetao do parne lokomotive. Djeci je ispričao kako je ta lokomotiva u prošlosti radila te objasnio da su postojale radne i putničke. Ova koja se nalazi u Virovitici bila je putnička. Zatim nas je poveo na izložbu „Virovitica voli vlakove”. Djeca su mogla vidjeti umanjene vlakove, vozila, tračnice te su se i okušali u upravljanju vlakova na maketi uz pomoć tableta. S pozornošću su pratili i slušali sve što im je naš vodič govorio. Na terasi su dobili kapu i palicu i svatko od njih je dobio priliku provozati vlak.

Posjetili smo i policijsku stanicu gdje nas je dočekao Dario Gazibara. Zajedno sa kolegicom proveo nas je kroz stanicu i pokazao što se tu nalazi. Djeca su mogla vidjeti kako se svatko od nas nalazi u njihovome sustavu. Pokazali su nam vozilo za očevid te „Maricu”. Svi su sjeli unutra i bilo im je jako zanimljivo. Dario Gazibara svakom djetetu je poklonio bojice i bojanke, a nije zaboravio ni na nas odgojiteljice. Zahvalili smo mu se te krenuli dalje u šetnju prema gradu. U Familyu nas je čekao ručak gdje smo malo odmorili i krenuli dalje. Prošetali smo kroz gradsku tržnicu te vidjeli što se tamo prodaje.

U kinu smo gledali animirani film „ Kapetan Sabljozubi i magični dijamant”. Djeca su bila jako zainteresirana i s pozornošću su pratila. Poslije crtića osvježili smo se sladoledom te se uputili na „malu stanicu” čekati vlak.

Djeca su se vratila svojim roditeljima i s oduševljenjem im prepričavala doživljaje s našeg putovanja!

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com