PČELICE I LIPANJSKI DANI...

Mjesec lipanj donio nam je mnogo razloga za slavlje. Vrijeme nam je postalo divno, napokon smo dočekali sunce te sukladno tome uskočili u kratke majice i hlačice, našao se tu i pokoji šeširić, a krema za sunčanje nam je postala obvezni dodatak. Neke naše Pčelice postale su starije seke te im na tome čestitamo, a čestitamo i našoj dragoj odgojiteljici, teti Loreti koja je uplovila u bračne vode. Iako kontinuirano radimo na razvijanju motorike kod djece, ovih dana smo se tome ipak nešto više posvetili, kako tjelesnoj tako i finoj motorici. Zašto nam je ona važna? Motoričke sposobnosti kod djece temelj su za sve druge aktivnosti i izazove s kojima se djeca susreću i rastu. Fina motorika je sposobnost stvaranja preciznih sitnih pokreta rukom uz zadržavanje dobre koordinacije ruka-oko. Teškoće fine motorike utječu na djetetove manipulativne i perceptivne sposobnosti, te je stoga vrlo važno raditi na razvijanju iste. Dijete koje ima slabije razvijenu finu motoriku kasnije može izbjegavati pojedine aktivnosti kao što su npr.crtanje i pisanje. Ne zato jer ga ne interesiraju već zato jer je neuspješno u njima. Kako dijete raste, tako rastu i zadaci tj.njegove sposobnosti za izvršavanjem sve težih zadataka i vježbi. Vrlo je važno stoga početi na vrijeme razvijati te sposobnosti, ustrajati i usavršavati ih. Mi smo ih razvijali kroz:

  • tjelesne aktivnosti: vježbe ravnoteže i koordinacije pokreta, razne poligone, pravilno korištenje igrala na vrtićkom igralištu..
  • radno – praktične aktivnosti: pranje ruku, umivanje, pranje voća, rezanje voća, listanje slikovnica, samostalno izuvanje/obuvanje, samostalno i pravilno korištenje pribora za jelo..
  • raznovrsne igre: umetanje po zadatku, umetanje na ispravno mjesto, sortiranje po boji, obliku, pomoću hvataljke, otvori-zatvori, igra rasipnim materijalom (presipavanje, premetanje), manipulacija sitnim predmetima..
  • likovne aktivnosti: trganje komadića papira, rezanje škaricama, slikanje kistom, spužvicama, prstićima, lijepljenje na određeno mjesto, modeliranje plastelinom..

Budući da smo bili izuzetno vrijedni, zasluženo smo se počastili i odlaskom na sladoled u ”Slastičarski leptir”. Pritom smo imali priliku kulturno se ophoditi na javnom mjestu, a usput smo se i dobro rashladili i jako uživali. Kako nam se bliži vrijeme godišnjih odmora te uskoro više i nećemo biti u ovom sastavu održali smo druženje s roditeljima kako bismo se svi skupa zajedno podružili  i zabavili te zaokružili ovu pedagošku godinu koja se polagano bliži svome kraju. Ovim se putem zahvaljujemo i našim dragim roditeljima na odazivu te na dosadašnjoj suradnji. Na svim nedoumicama, eventualnim problemima i poteškoćama, nezgodnim i zgodnim situacijama koje smo uvijek zajedno uspješno riješili te izašli bogatiji za nova znanja i spoznaje, a sve za dobrobit naših malenih Pčelica zujalica koje su stasale i spremne su za let u stariju skupinu gdje će na jesen svojim sjajem nastaviti sjajiti još više i jače, učeći nova znanja te širiti svoje dosadašnje spoznaje. Onako, veselo i iskreno kako samo djeca znaju. Zahvaljujemo se i Cvjećarstvu Nemet što su nam nesebično donirali cvijeće koje krasi vanjski dio našeg vrtića te ga dodatno uljepšava.

Za kraj ne preostaje nam ništa više reći osim poželjeti svima ugodan odmor uz našu šarenu i veselu galeriju slika!

Vaše Pčelice s odgojiteljicama

Logo 2

Dječji vrtić "Čarobna šuma"

Vinogradska 6

33404 Špišić Bukovica

Telefon:

033 / 898 - 7465

095 / 334 - 0402

E-mail:

dvcarobnasumaspb@gmail.com